Николай Денков: Бюджет 2024 е бюджет за хората и за силна икономика

0
Подобряваме живота на хората с фокус върху децата и техните родители, без да застрашаваме фискалната стабилност на държавата, допълни премиерът
Подобряваме живота на хората с фокус върху децата и техните родители, без да застрашаваме фискалната стабилност на държавата, допълни премиерът Снимка: Министерски съвет

Подобряваме живота на хората с фокус върху децата и техните родители, без да застрашаваме фискалната стабилност на държавата, допълни премиерът

"С мерките, които ще приемем днес, подпомагаме развитието на икономиката и подобряването живота на хората с фокус към децата и техните родители, без да застрашаваме фискалната политика на държавата. Ако трябва да го опишем с две думи - Бюджет 2024 е бюджет за хората и за силна икономика."

Това каза премиерът Николай Денков, предаде БГНЕС. Според Денков, бюджетът за тази година е направен така, че да ни приближи до приемането ни в еврозоната.

"Значително са увеличени средствата за здравеопазване, финансирането и инвитро процедурите са увеличени с 20%, допълнително 15 млн. лева за скрининг за репродуктивно здраве. Увеличение с 50% има и на еднократната помощ при бременност и раждане. Учебниците стават безплатни, за първи път до 12 клас за всички основни предмети. Правителството продължава и политиката по изграждане, реконструкция, пристрояване и надстрояване на детски градини и училища. Остават безплатни детските градини, това позволява децата да се включат от най-ранна възраст в образователния процес. Трябва да отбележим и новия начин, по който ще бъдат реализирани капиталовите разходи от министерствата и общините. Чрез проекти, които са обявени прозрачно и тяхното изпълнение ще може да бъде проследявано чрез налични публични информационни системи във всеки един момент", добави Денков. "Подобряваме живота на хората с фокус върху децата и техните родители, без да застрашаваме фискалната стабилност на държавата", каза още той.

Очаква се днес правителството да приеме постановлението за изпълнението на Бюджет 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари