Николай Денков: Гласуването на Габриел като премиер е изнасилване на Конституцията

0
Няма избран министър-председател, докато няма избран Министерски съвет, заяви премиерът в оставка
Няма избран министър-председател, докато няма избран Министерски съвет, заяви премиерът в оставка

Няма избран министър-председател, докато няма избран Министерски съвет, заяви премиерът в оставка

Мария Габриел направи голяма политическа грешка, всички трябва да търсим как да излезем от нея, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът в оставка Николай Денков.

Трябва да се обсъди в хода на преговорите дали тя би могла да бъде премиер, добави той. Чух, че има идея да се вкара за гласуване в Народното събрание само Мария Габриел като премиер, това ще е изнасилване на Конституцията, каза Николай Денков. Няма избран министър-председател, докато няма избран Министерски съвет, надявам се отново да се върнем на масата на преговорите, обясни той, предаде БТА.

Разумното решение е да седнем на масата на преговори и да тръгнем от изходната апозиция, отново отбеляза Денков. Готов съм на разумни компромиси, които ще доведат до работещо правителство, подчерта той.

Чакаме покана от мандатоносителите за възобновяване на преговорите за правителство, на разположение сме, стига да има желание, заяви вчера премиерът в оставка Николай Денков пред български журналисти в Брюксел, при пристигането си за участие в двудневното заседание на Европейския съвет.

От „Продължаваме промяната – Демократична България“ вчера разпространиха позиция, в която се обърнаха към колегите си от ГЕРБ-СДС с думите: „Ваша е отговорността да кажете как може да продължим".

От ГЕРБ-СДС отговориха, че разговори са възможни само след незабавно публично политическо извинение и след оттеглянето на Асен Василев от преговорите и от участието му в евентуален бъдещ кабинет. ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията ѝ за министър-председател, заявиха от формацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Аааааааа,
    Денков, недей скимтя като бит педерас, и вие я поизнасилихте таза Конституция. То, вашето, заприличва на ... ПРОСТИТУЦИЯ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари