Николай Денков: Български войски нямат да се изпращат в Украйна

0
Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна е военно-техническа помощ, каза още министър-председателят
Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна е военно-техническа помощ, каза още министър-председателят Снимка: Христо Касабов / БТА

Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна е военно-техническа помощ, каза още министър-председателят

Веднага искам да кажа напълно категорично, че по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Това каза пред журналисти премиерът Николай Денков по повод внесеното от БСП в Народното събрание искане за спешно изслушване във връзка с неговите изказвания при посещението в Украйна. Премиерът взе участие в Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), предаде БТА.

„Президентът Зеленски изобщо не е повдигал такъв въпрос. Дори да го беше повдигнал някой, аз ще кажа това, което винаги съм казвал - български войски там няма да отидат“, заяви премиерът.

Разбира се, че ще отида да го кажа. Няма промяна в позициите, отговори Николай Денков на въпроса ще отиде ли да каже това и в парламента, след като от БСП настояха за спешно изслушване.

Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна е военно-техническа помощ, каза още министър-председателят.

Помолен за коментар във връзка със статия на изданието „Шпигел“, в която се твърди, че немската помощ за Украйна ще са български снаряди, Денков каза: Нямам представа какво точно имат предвид. България произвежда снаряди, които се изнасят. „Доколкото знам, до момента нямаме директен износ към Украйна, но така или иначе е ясно, че част от тези снаряди отиват в Украйна. Няма новина", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    чичомиткобрат
    Че кой нормален човек ще отиде да си дава гъза за шибаните укронацисти? Те са престъпници и проститутки.
  • 0
    2
    Az
    За сега. За есента ще видим...
  • -2
    1
    OTomAN
    за нг американците казаха че 100г няма да се връщат на луната вчера ядрени реактори слагаха там ще пратиш и пушек ще се всига
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари