Никола Стоянов: Горивата ще поскъпнат, след като спре да се използва руски петрол

1
Бившият икономически министър посочи, че служебното правителство е оставило на редовното значително по-ниски цени на бензина
Бившият икономически министър посочи, че служебното правителство е оставило на редовното значително по-ниски цени на бензина Видео: bTV

Бившият икономически министър посочи, че служебното правителство е оставило на редовното значително по-ниски цени на бензина

Горивата ще поскъпнат след като спре да се използва руски петрол. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият икономически министър Никола Стоянов. Според него е възможно да се усети някакъв вакуум на пазара, но това ще е за кратко.

„Плановете бяха преди дерогацията, която ЕС даде на България, за две години това да може да се случи и до края на 2024 г. „Лукойл“ да може да работи изцяло без руски петрол. Това е ясно и така трябва да се случи“, обясни той и коментира критиките на акад. Николай Денков за това, че не е постигнат напредък за излизането от дерогацията.

„Не зная с какъв контекст го е казал, може би в контекста на това, че за пред последните два месеца горивата са поскъпнали с над 20%. Много е страшно да се правят някакви стъпки, без да се прави анализ. Това, което за съжаление виждаме през последните три месеца“, каза още Никола Стоянов. Той посочи също така, че служебното правителство е оставило на редовното значително по-ниски цени на горивата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 3
    Не давай съвети на човека по тема, където си очевидно гола вода.
  • 4
    4
    Име
    Даа, няма проблем бензина да е 10.00 лв, тока - безбожно скъп и прочее, само да не се провежда руска пропаганда. Тя простотията ходила по хората казват.
  • -3
    3
    До 2
    Когато някой неща не ги разбираш,по добре си мълчи,освен ако не пропаганда в интерес на Русия....
  • 9
    2
    Ами
    добър ден. Това всички го знаят. Ще стане както с метана. Но, не забравяйте- ползваме ДЕМОКРАТИЧЕН петрол! Нищо, че е в пъти по-скъп и ще ни съдере задниците. Важното е, че е от правилното място. Като онази тъпотия да се минава на неруско ядрено гориво. Нищо, че реакторите са проектирани за руско такова и това застрашава сигурноста на централата. Важното е, че е от правилното място. Продажници....
  • 6
    1
    CNG
    Значи все пак "скъпите руски горива" се оказаха по-евтини от хамериканските(западните)? Правителството те гледа в очите и те лъже най-нагло, народе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари