Пуснаха в продажба първите самозавързващи се маратонки

0

27 години след излизането на филма „Завръщане в бъдещето“ Nike пусна маратонки, които се завързват сами.

Цената им е 720 долара, съобщава френският в. Les Echos, пише Profit.bg.

Това беше дългоочакван момент за почитателите на марката и на научната фантастика от 80-те години на миналия век. След месеци на съспенс, в които Nike публикуваше видеа, в които ВИП персони тестваха маратонките, преди да стигнат до останалия цвят, компанията най-после пусна в продажба HyperAdapt 1.0 в четвъртък. Преди това марката организира ограничена продажба на предпремиерата за Деня на благодарността.

Маратонки, които се връзват сами, се появяват на краката на актьора Майкъл Джей Фокс във филма „Завръщане в бъдещето“ 2, който излезе през 1989 г., а действието се развиваше през октомври 2015 г. Макар че Nike леко закъсня, все пак удържа на обещанието си. Прихващачи в областта на петата адаптират завръзването на връзките с размера на крака благодарение на бутон отстрани на обувката за контролиране на налягането. Батерията изисква зареждане на всеки три часа и издържа две седмици.

Цената на „умните“ маратонки е 720 долара или 677 евро.

Ограничено производство и разпространение

Макар че моделът, който ще бъде произведен в много ограничена серия, позволява нова крачка във внедряването на високите технологии в обувките, той скрива друго развитие, което не е толкова символично. L'HyperAdapt 1.0 ще се предлагат само в един магазин в Ню Йорк, а не в цялата разпространителска мрежа.

Според тях тя не е подходяща за рекламно лице на спортни стоки Хората, които нямат възможност да отидат до Ню Йорк, ще могат да поръчат маратонките чрез приложението за онлайн търговия Nike+. По този начин водещата марка в света на спортните облекла стимулира клиентите си да използват все повече електронната търговия. Компанията планира да удвои директните си продажби (електронната търговия и собствените магазини) до 2020 г. до 16 млрд. долара и да постигне оборот от 50 млрд. долара. Мотивът е прост - да намали логистичните разходи и за разпространение и така да разшири маржа си за продажбите на своите продукти.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари