Верига хипермаркети започва да продава коли

0
В магазините има специални терминали, от които клиентите ще могат да избират както нови, така и употребявани автомобили
В магазините има специални терминали, от които клиентите ще могат да избират както нови, така и употребявани автомобили

Най-голямата верига хипермаркети в САЩ – Wallmart, започва да продава автомобили.

Както съобщава изданието Automotive News, в магазините на марката ще се появят специални терминали, от които клиентите ще могат да избират през интернет както нови, така и употребявани автомобили. След избора желаещите ще бъдат изпращани в съответни дилърски център, пише automedia.bg.

Интернет-платформата, с помощта на която ще бъде реализиран проектът, се казва CarSaver. Освен закупуване на автомобил, тя ще предлага и възможност за лизинг, както и за сключване на застраховка. Целият процес ще се осъществява на специални терминали, разположени първоначално в 25 магазина Wallmart. Те ще бъдат свързани с център за обслужване на клиенти.

Сервизът CarSaver няма да участва в плащането на автомобила, като то ще се осъществява директно между клиента и продавача. За всяка сделка CarSaver ще получава премия от дилъра.

През 2016 г. своя програма за продажба на автомобили по интернет стартираха алиансът Fiat Chrysler Automobiles и компанията Amazon. Засега услугата е предназначена само за жители на Италия, които могат да си купят някои модели на Fiat, без да стават от компютъра. В случай на сделка през Amazon, клиентите ще избират магазина, в който да им бъде доставена колата, като това трябва да стане най-късно 2 седмици след поръчката.

Източник: automedia.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари