Немски автомобил се задвижва изцяло от слънчева енергия

1
Това позволява електромобила да се зарежда, докато се кара
Това позволява електромобила да се зарежда, докато се кара

Мюнхенска стартъп компания се възползва от силното баварско слънце това лято, за да тества най-новите подобрения на системата си за зареждане на автомобила Сион (Sion), който разработва.

Това е автомобил, задвижван изцяло от слънчева енергия, който позволява, докато се кара, да се зарежда, информира ДПА.

Германия най-вероятно няма да постигне целта си да пусне 1 млн. електромобила по пътищата до 2020 година, но правителството обяви през април, че е готово да предложи подкрепа за компаниите, които произвеждат батерии за електромобили.

"Соно Моторс" (Sono Motors), която е основана през 2016 година, разработва "Сион" - напълно електрическо превозно средство, което има вградени слънчеви панели в корпуса си. Може да се зарежда със слънчева енергия, от електрическата мрежа или от други електромобили.

Производството ще започне през втората половина на 2019 г. в един от германските заводи на компанията. Тя има около 5000 поръчки, като целта ѝ е да започне да ги продава за 16 хил. евро догодина.

Сион ще има 330 слънчеви клетки на покрива, капака на предницата и отстрани. Акумулаторната система ще предлага възможност за изминаване на около 250 километра, преди да е необходимо ново зареждане.

Имаме подгряване на седалката, климатик, голяма информационна система, където мога да свържа телефона си интерактивно, което означава, че имам един цялостен автомобил, който е много опростен, без излишен лукс, каза главният изпълнителен директор и съосновател на компанията Лаурин Хан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари