Eberspächer продаде завода си в Русе

10
Съдбата на 100 служители е неясна
Съдбата на 100 служители е неясна Снимка: Eberspächer

Не е ясно дали работните места на наетите в момента около 100 служители ще бъдат запазени

Автомобилният доставчик Eberspächer продаде чисто новия си завод в България с над 100 служители на австрийската GG Group. Говорителка на средно голямата компания, базирана в Еслинген, потвърди това през немското издание Wirtschaftswoche, пише automobilwoche.de, цитиран от вестник 24 часа.

Цената на сделката не е разкрита.

От компанията оправдават хода с продажбата на завода, защото "планираният растеж на електронната мобилност в Европа се забавя".

Eberspächer искаше да започне да произвежда нагреватели за електрически автомобили в новата си фабрика в Русе в началото на 2024 г. Първата копка на завода бе направена през април 2023 г. Eberspächer вече пусна в експлоатация временна производствена база в Русе през януари 2023 г.

Новият собственик GG Group иска да произвежда кабелни комплекти за високо напрежение за е-мобилност в Русе. Не е ясно дали работните места на наетите в момента около 100 служители ще бъдат запазени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    19
    Daa
    Тези са лъжливи мърши,на интервюто казват едно,а после друго,да са махат и нищо да не правят тука
  • -3
    18
    Хейтър
    Благодаря за тази лъжлива информация на сайта и на хейтърите,обвинили русенския кмет.Оказа се,че не само няма да се изтеглят,но и ще удвоят производството си.А продажбата е на новострояща се сграда.Не било компютри,а компоти.И психодесните юрдечета веднага загракаха!Смях.
  • 7
    17
    ььь
    Доколкото зная, този новостроящ се за тях завод никога не е бил тяхна собственост. След като те вече работят в завода на закрита преди години русенска мебелна фирма и нямат нужда от разширение са преценили, че искат да си останат там. По този начин строеният за тях завод е продаден на друг инвеститор. Изумен съм от повеждащите заглавия и съдържанието на новините, а за коментиращите да не говорим.
  • 3
    16
    Усетиха се късно
    Видяха какви "компетентни" инженери бълва Ричиунивилает и какъв"разтропан" и кр@длив управник имаше и постави послушна кукла на конци и узряха за пошлата истина в Русе с комунистите начело.
  • 14
    15
    Ами
    Как да останат при преобладаващо нискоквалифицирана работна ръка, лоша инфраструктура, простотия, дивотия и некадърен, но непрекъснато самохвалещ се Пънчомет. Късно са се усетили. За съжаление инвеститорите бягат в съседна Румъния.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари