Не желая да подкрепям с данъците си крайно неспособни хора

0
Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени!
Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени!

"Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени! Партиите да се издържат от симпатизантите си.

Не може в тежкото състояние, в което се намира България, да не се прояви адекватно държавническо мислене. Грехота е в това незавидно положение на българския народ, огромните партийни субсидии, равняващи се на стотици милиони левове, да бъдат насилствено изваждани от джоба на всеки гражданин и да бъдат преливани в джоба на партийните централи.

Не желая да подкрепям с данъците си крайно неспособни хора, доказали тези 30 години абсолютната си професионална некомпетентност и безразсъдство. Стабилността на държавата е под сериозен въпрос, а системата е с тежко проядени основи. Щедрите партийни субсидии във времена на засилващата се ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ у нас е тема, която би следвало да обедини безапелационно нацията.

Без разлика от политическата принадлежност! Запазване на субсидия за партиите от 11 лева на гласувал български гражданин, е срамно и недостойно от страна на всеки подкрепил това решение. Незабавно да се вземе средното ниво 5-те европейски държави с най - ниско субсидиране и да се приравни с тях. Как е възможно в една богата и стабилна Германия партийната субсидия на калпак да е 1.20 лева, а в бедна и потъваща с всеки изминал ден България да е 11 лева!
Вие нормални ли сте, бе?

И, ако евентуално симпатизирам на една партия всъщност, защо съм длъжна да издържам и останалите? Откъде накъде ще плащам на партии, които нито ме вълнуват, нито правят нещо смислено 3×10 за българския народ, освен да гонят личното си облагодетелстване, с крайно неадекватното си попълнение на хора с разрушително мислене?

И днес партиите се финансират освен от парите на данъкоплатеца, от дарения и членски внос. Тези дарения от бизнеса влизат ли в графата сив сектор или тези корпорации са херувимчета? И какви са тези опасения за олигархични зависимости, когато партиите по дефиниция са носители на демократичните ценности. Точно те трябва да са непробиваеми! Бихте ли ми посочили един отговорен бизнес, отрасъл или корпорация, която да заплаща Вашия труд преди да сте показали качествено и количествено измерение на Вашата дейност, ако сте постъпили току – що на работа? Плаща ли Ви някой месечната заплата предварително, още преди да сте си я изработили? Разбира се, че не! Обаче партиите получават за цяла година напред готови пари, достигащи милиони левове, без да са ги изработили, без да са положили труд, без да са ги заслужили, без да се знае какви са техните намерения.

Що за идиотизъм е това? Кой освен избирателят плаща милиони левчета авансово за неизвестна дейност или за такава без гаранции? Предварително народът, докато гладува, хвърля едни пари, за да създаде комфорт и удобство на партийните функционери.

Въпрос - Когато някой не работи, не получава доходи, а гласува, как след като не е трудово зает и не плаща данъци му се взимат 11 лева на глас за партийната субсидия. Може ли да се вземе нещо от някой, който не внася и 50 стотинки данък. Та в задачата се пита - Кой внася данъка за формиране на партийната субсидия на гласувал безработен?"

Това споделя в социалната мрежа Цвета Кирилова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари