Не може в Русе да се разхождат джихадисти или болни от ебола

0
Любомир Владимиров
Любомир Владимиров

„Атака“ се обявява категорично против евентуалното създаване на бежански лагер в Русе и ако това се случи, ще организира гражданско неподчинение, предупреди вчера в дунавския град депутатът Любомир Владимиров, който на тези избори влезе в НС от Търново. Според него, вътрешният министър Йордан Бакалов е обявил в четвъртък, че вече е взето решение в Русе да бъде изграден нов бежански лагер.

„Не можем да допуснем, в най-европейския град на България да се разхождат джихадисти, терористи, потенциални членове на ИДИЛ, или болни от ебола, заяви вчера Владимиров. Затова той е подготвил парламентарен въпрос към министър Бакалов и очаква отговора му по темата. В средата на октомври, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви пред „Преса“, че до средата на ноември трябва да стане ясно, къде ще бъде устроен бъдещият временен бежански лагер, като буферен център, в дунавския град. В него трябва да бъдат настанявани заловените на ГКПП „Дунав мост“ големи групи от  нелегални емигранти, докато се гледат делата им в съда, тъй като на моменти те не се побират в местния арест. Става дума за осигуряване на помещения, където нелегалните бежанци да бъдат задържани, докато срещу тях има наказателно производство.

По неофициална информация, идеята е буферният център да се помещава в бившите военни поделения до Дунав мост. За да станат годни за тази цел обаче, сградите трябва да се ремонтират. Близостта им до ГКПП улеснява конвоирането на задържаните чужденци, сред които има малки деца и непълнолетни. „Важно е кои бежанци ще бъдат въдворявани в този лагер, как ще бъдат проверявани за евентуално заболяване от ебола, или за връзки с ИДИЛ и джихадистки групировки. Къде ще е той, с какъв капацитет?“, пита още Владимиров. Много е важно е и какъв ще е режимът им на задържане. „Не искаме да допуснем съмнителни хора да обикалят по улиците на Русе, около училища и обществени сгради“, настоява депутатът от „Атака“.  

Източник: PPESSADaily
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари