Наводнения в русенските села Красен и Кривня

0
Наводнения в русенските села Красен и Кривня
Видео: БНТ2

Четири къщи и над 500 декара обработваема земя са залети в село Красен от река Русенски лом. Заради проливния дъжд, който се изля снощи в община Ветово, в село Кривня пък беше наводнена помпената станция. Екип на БНТ2 беше и в двете населени места, за да провери ситуацията.

Градините и част от дворовете в четирите къщи на брега на Русенски лом са наводнени. Хората разказаха, че от дни нивото на реката се покачва и тази сутрин коритото преляло.

Причината за покачването на реката е изпускането на яз. Ломци, обясни кметът на Красен Йорданка Чурова.

Йорданка Чурова – кмет на с. Красен: ”Предупредили сме хората, които живеят покрай Лом, те знаят, че нивото ще се покачва. Притеснявам се и за центъра на селото, защото от отточните канали започна обратно да се връща водата.”

От 2005г. това е шестото наводнение в Красен. (Красен се наводнява за 6-ти път през последните 9 години). Жителите на селото са убедени, че от язовирите се изпуска повече вода от необходимото и настояват този процес да се контролира.

Жителите на Кривня също пострадаха, но от проливния дъжд, който се изля снощи в района. След като се наводнила помпената станция, от чешмите потекла мътна вода, разказа Анелия Кум, която е с малко дете.

От ВиК казаха, че ще дезинфекцират цялата водопроводна мрежа.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари