Националният шампионат V1 Challenge Bulgaria ще разтърси булевардите в Русе

1

На 21 юни (неделя), от 13.00 часа, ще се състоя триумфална обиколка на родените за състезания 11 автомобила Волкикар. Кметът г-н Пламен Стоилов първи ще запали мощния двигател на първия в колоната автомобил и ще поведе почетната обиколка. Гражданите на Дунавския град ще станат свидетели на атрактивна колона от цветна феерия на малки, но със завладяващ звук автомобили по булевардите Цар Освободител, бул. Ген. Скобелев и ул. Борисова до площад Александър Стамболийски.

Кметът Пламен Стоилов ще пристигне триумфално на пистата и официално ще пожелае на пилотите успешно надпревара в третия кръг от националния шампионат V1 Challenge България в присъствието на официални гости, партньори на събитието, медиите и всички русенските фенове и любители на мотор спорт от съседните градове.

Състезанието ще се проведе от 13.00 до 17.00 часа около площад Александър Стамболийски и бул. Цар Освободител.

Победителят в състезанието в Пловдив Костадин Щерев, победителят във Варна Искрен Маринов, последователният Симеон Донов и родената да побеждава и да не отстъпва на мъже пилоти Диана Стоянова ще демонстрират уникален състезателен дух за победа. Всички те вече са запознати с възможностите на автомобила Volkicar на писта и затворен маршрут по централните градски булеварди. Също така вече добре са опознали качествата на своите съперници и са готови за ожесточена битка за подиума и любовта на феновете.

Освен самата надпревара, в продължение на 4 часа публиката няма да скучае и за миг с изненадите, които организаторите са подготвили. Част от тях включват демонстрация със специално модифицирания автомобил Hyundai WRC, както и дрифт шоу с Мис Автомобилизъм и нейния отбор красавици. Спонсорите от Lassa пък са обещали награди за всеки от публиката, а момичетата на Еlf ще се разходят сред публиката, за да изненадат присъстващите с интересна игра. За настроението ще се грижи и радио водещият Стефан Хранов.

Техническа информация за спортните автомобили Volkicar

Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турският автомобилен шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването е специално проектирано.

Програма на автомобилния фестивал V1 Challenge България

Старт на състезанието: 13.00 часа

Volkicar почетна обиколка Tренировки Шоу 1 - Volkicar Клалфикация Шоу 2 - Hyundai Състезание 1 Шоу 3 - Drift Състезание 2 Награждаване от DHL Финал Церемониално награждаване

Финал на състезанието: 17.00 часа

Информация за V1 Challenge България

Форматът на шампионата е разработен с цел моторният спорт да бъде достъпен и всички фенове да имат възможността да бъдат свидетели на надпреварата. Затова, за трасе се използват булеварди или централни пространства в градовете. Феновете стават свидетели на цялото състезание, както и на екстремни и атрактивни демонстрации от популярни гост пилоти и забавни активности от партньори и каскадьори в продължение на 4 часа.

Целта на шампионата е да бъде достъпен и за пилотите, които имат желание и хъс да се състезават. Организаторите осигуряват състезателните автомобили Volkicars и тяхната подрръжка за целия шампионат. Пилотът не се грижи за сервизирането на автомобила, гуми и гориво. Преди всяко състезание пилотите само слагат ръкавиците и предпазната каска и се състезават със спортни автомобили с напълно еднакви технически показатели.

Награден фонд

В концепцията на шампионата е застъпена и силна мотивационна схема за състезателите. Чрез иновативна система за награждаване, както и чрез поддържане на високия адреналин на публиката, пилотите са призвани да дават всичко от себе си във всеки миг от надпреварата и да бъдат максимално концентрирани.

В края на всеки тур автомобилният пилот, заел първо място, ще получава 2000 лв, класиралият се на второ място ще бъде възнаграден с 1000 лв, а на трето - 500 лв.

Заедно с паричните награди, в края на състезателния сезон на V1 Challenge България, първият в генералното класиране ще грабне специална купа със златно покритие, подгласникът му - купа със сребърно и заемащият трето място - трофей с бронзово покритие.

Източник: Dunavmost.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари