Народният театър: Светъл път, Милене, и благодарим за уроците!

3
Целият екип на Народния театър „Иван Вазов” изказва искрени съболезнования на близките, колегите и приятелите на Милен Цветков
Целият екип на Народния театър „Иван Вазов” изказва искрени съболезнования на близките, колегите и приятелите на Милен Цветков

И от Народния театър изразиха съболезнования за смъртта на Милен Цветков

Журналистът загина, след като бе ударен от джип, шофиран от 22-годишен дрогиран водач. Цветков изчаквал на червен светофар, когато го връхлетял младежът. Това се случи точно на Великден.

"На един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, ни напусна Милен Цветков. Напусна ни нелепо, неочаквано, трагично в деня, в който празнувахме победата на Живота над Смъртта... В деня, в който след дни на разединение, омраза, страх за бъдещето, трябваше да се обединим в името на Вярата", се казва в съобщението на Народния театър.

"Няма как и не бива ние, театралите, като хора, призвани да бъдат пътеводна светлина в душите и мислите на обществото, да останем безучастни към едно толкова разтърсващо събитие. Няма как и не бива да не се присъединим към мъката на хилядите приятели и почитатели на Милен Цветков, към бездната от празнота, която сега е обгърнала сърцата на най-близките му хора", отбелязват още оттам.

В съболезнователния адрес от Народния театър напомням колко важно е да ценим всеки човек, докато той е жив. И смятат, че в тъмнината има лъч светлина. Отбелязват смъртта на Милен Цветков като урок, от който трябва да се вземе поука.

"Винаги има ръка, подадена, за да ни преведе през мрака, но не и преди да сме научили уроците си. Красивата пеперуда минава през мъки и болки, преди да се превърне в такава, може би, за да оцени красотата след това", открояват от театъра.

"Светъл път, Милене, и благодарим за уроците! Целият екип на Народния театър „Иван Вазов” изказва искрени съболезнования на близките, колегите и приятелите на Милен Цветков", се казва още в публикацията, качена на официалната страница във фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари