Напрегната ситуация в Москва

4
Безсънна нощ за медиите и хората в Москва, казват журналистите там
Безсънна нощ за медиите и хората в Москва, казват журналистите там Снимка: стоп кадър / bTV

Безсънна нощ за медиите и хората в Москва, казват журналистите там

Напрегната и тревожна е ситуацията и в Москва, и в останалите градове на Русия. Сведенията които получаваме от руски журналисти са, че за първи път се въвежда контра-терористична операция в Москва.

Това значи без публични прояви, активизиране на спецслужбите и на силовите структури, ограничения в комуникацията. Неофициално се твърди, че много по-засилен режим на следене на телефонни и други обаждания.

Също неофициално се твърди, че ако Пригожин не направи крачка назад в намеренията и действията си, назрява сериозен вътрешен въоръжен конфликт.

Безсънна нощ за медиите и хората в Москва, казват журналистите там.

„Обръщението на Владимир Путин демонстрира, с цялата възможна очевидност, че на Пригожин му е поставен ултиматум. И ако той не размисли и не прекрати въоръжения метеж, както го нарече Путин, по отношение на него и неговите сподвижници, ще бъдат взети най-твърди мерки“, каза специално пред bTV Фьодор Гладких, руски журналист от Москва.

Конфликтът с Вагнер е от месеци. Обвиненията са за липса на доставки, а сега всичко ескалира, казват още медиите на място.

Двете страни се обвиняват - Пригожин казва, че не получава боеприпаси, а министерството отричаше това. но до открит сблъсък досега не се беше стигало. Случилото се днес се тълкува като въоръжен метеж. Тоест - частна военна компания е окупирала един от най-големите градове в южна русия. Окупиран е щабът на южния военен окръг, градската инфраструктура, хора с оръжия ходят по града. А Пригожин казва, че смятат да тръгват към Москва“, посочи още Гладких.

„В Москва е въведен режим на контра-терористическа операция. Всички силови и специални служби са в режим на тревога, отменени са масовите мероприятия“, каза още той.

Въоръжените сили на Русия са получили заповед за цитирам "неутрализация" на организаторите на въоръжения метеж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    ванчо
    ма ти се надрусваш само от мисълта, че нещо от фантазиите ти може да се случи 🤣🤣🤣 сгреших като те нарекох идиот - та ти си ЗАВЪРШЕН ИДИОТ 🤣🤣🤣 айде яж си пуканките и се радвай докато можеш 👍
  • 7
    4
    Военен спец
    Женята Пригожин, може да претърпи фиаско,само ако срещу него се изправи със смелоста си и цялия си ръст, Димата, Руския Медведев...
  • 4
    3
    Ванка с танка
    Почна СВО 2 боклук, много сте изнервени ватенките.Копейките свършват.
  • -5
    2
    12345
    Боклук, е украинската проститутка, която те е издрискала на този свят и те е дала на баба ти да те отгледа докато преждевремено се е върнала на улицата да работи. Гледай хубаво, само да не ти приседне американския деликатес пуканките.
  • 1
    1
    Ванка с танка
    Измислици на Запада ,Все идет по плану. Това са предварително изготвени по план учения,нищо необичайно.Хахаххаа Хаххаааа,ахахах Направих 🍿 пуканки, простотията на Путинофилите нямат край,ще гледаме отблизо ,копейки мислете новите опорки за Запада....Тези се изтриха от употреба Сега дупе да ви е яко ....идват глада и репарациите боклуци азиатски
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари