Съби Събев: На Русия й трябва 60-хилядна армия, за да спре Пригожин

0
Това е политически и военен трус в Руската федерация, коментира генералът
Това е политически и военен трус в Руската федерация, коментира генералът Снимка: bTV

Това е политически и военен трус в Руската федерация, коментира генералът

"Това е политически и военен трус в Руската федерация“, каза пред bTV генерал Съби Събев, военен експерт и първият представител на България в НАТО.

Ако Пригожин тръгне към Москва, като се има предвид, че това са изключително добре подготвени и ако техния брой наистина е 25 000, ще трябват 50-60 хилядна армия, аз да го спре“, заяви Събев.

По думите му на този етап е трудно да се предвиди до къде би стигнал Пригожин.

Ако отиде докрай, не се знае дали няма някои части от руската армия да го подкрепят. Паническото обръщение на Путин имаше тази цел. Да откаже военни, ако имат това намерение“, посочи Събев.

Следващите 3-4 дни ще стане ясно дали Путин ще смени министъра на отбраната, но това ще покаже, че е изнуден и принуден да действа под тези обстоятелства“, каза той.

По думите му Путин щял да направи всичко възможно да спре Пригожин, ако се запъти към Москва.

Според него има много очаквания, че тази развръзка може да повлияе на войната в Украйна. „Очевидно е, че украинците ще се възползват от тази ситуация, особено, ако Русия изтегли някои от своите военни“, заяви Събев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Григор
    Той е измислен генерал! Най-обикновен смешник. Истински генерал не би написал подобни глупости. Пригожин разполага с 25 000 души въоръжени с леко стрелково оръжие,гранатомети и преносими ракетни комплекси "Оса" и "Стрела" за борба с ниско летящи цели.ТЕ МОГАТ ДА ДЕЙСТВУВАТ УСПЕШНО САМО В ГРАДОВЕТЕ МЕЖДУ ХОРАТА, КЪДЕТО НЯМА КАК ДА ИМ СЕ ПРОТИВОДЕЙСТВУВА. На това обаче му се вика тероризъм. Излязат ли от градовете просто ще бъдат помляни с удари от въздуха.Тъй че те до никъде не могат да стигнат.Всичко са фойерверки и това вече е факт. Пригожин иска да де в Беларус/ а от там навярно на запад/, а бойците му се чудят какво да правят, защото за участието в подобен метеж присъдите са внушителни.
  • 3
    1
    егати генерала
    1:3 е отношението отбраняващи се : настъпващи във всички бойни устави, съби май почва да пише нова доктрина
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари