Направиха стъкло с по-голяма здравина от стомана

0
Токио са успели да направят стъкло, което съчетава алуминий и оксид, за да бъде наречено алумина
Токио са успели да направят стъкло, което съчетава алуминий и оксид, за да бъде наречено алумина

Счупеният дисплей на умния телефон е последното, което искате да ви се случи.

След като разберете, че гаранцията не покрива счупеното стъкло и цената за ремонт надвишава покупката на телефон, наистина искате производителите да променят нещо! Учени от университета в Токио са успели да направят стъкло, което съчетава алуминий и оксид, за да бъде наречено алумина.

Д-р Ацуноби Масуно е пояснил пред медиите, че не само е произвел по-здраво стъкло, но дори може да започне масова изработка за много кратно време.

Неговият екип ще може да комерсиализира специалното стъкло за по-малко от пет години и с това ще може смело да намали теглото на телефона, да увеличи здравината му и да ви спести много нерви в сервиза. Алумина успял да издържи по-голямо напрежение от стоманата и карбона, което го превръща в истинско чудо. Употребата на алумина (не се шегуваме, така е кръстен) в стъкло е било невъзможно, защото елементът кристализирал, когато започнел да се разтапя, но благодарение на освобождавания кислород под високо налягане, елементът бил пускан в затворена среда и след това можел да бъде разтапян с помощта на лазери, без да се стига до нежелания ефект. 

Новото стъкло няма цвят и е силно прозрачно във видимата област. Най-важното, освен здравината, е фактът, че това стъкло е много тънко и може да се използва за изграждането на прозорци на сгради, автомобили и както вече споменахме - мобилни телефони. Ако изчакате 5 години, можете да притежавате наистина здрав телефон или да отидете до магазина и да си купите телефон на CAT!

Изборът е ваш!

Източник: Men.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари