Нападателят на медицинската сестра в София е задържан

0
70-годишният мъж е обвинен в опит за умишлено убийство
70-годишният мъж е обвинен в опит за умишлено убийство

70-годишният мъж е обвинен в опит за умишлено убийство

На 07.03.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем В. Д., на 70 години, за опит за умишлено убийство и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 06.03.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК и се води от 01 РУ - СДВР под ръководството и надзора на СГП.

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на В. Д. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 06.03.2023 г. около 14:20 ч. в гр. София, ул. „Николай Коперник“, в сградата на 22 ДКЦ, е извършил опит умишлено да умъртви 62-годишната М. В., като ѝ нанесъл множество удара с нож в областта на дясната гърда, коремната област, десния крак, главата и лявата ръка. Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонениезадържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари