НАП се отказа да ревизира ММА боеца, купил имоти за милиони от Делян Пеевски

0
Данъчните са извършили само проверка на дружеството "Стройко 2011"
Данъчните са извършили само проверка на дружеството "Стройко 2011" Снимка: БГНЕС

Данъчните са извършили само проверка на дружеството "Стройко 2011"

Националната агенция за приходите се е отказала да ревизира купувача на имоти за милиони от бившия депутат от ДПС, санкциониран по американския закон "Магнитски", Делян Пеевски.

Това става ясно от отговор на Териториална дирекция на НАП – София по сигнала на гражданското сдружение БОЕЦ от 10 януари тази година за разпродаването на куп имоти на Пеевски.

В началото на годината стана ясно, че бившият депутат от ДПС ударно разпродава имоти, след като бе санкциониран от американското финансово министерство.

Изданието "Капитал" съобщи, че той е разпродал редица имоти в София - от апартаменти през незастроени парцели, магазини и офиси и до почивна станция на Витоша на обща стойност над 15 млн. лева.

Преди Коледа фирмата на Пеевски "Интръст" е продала имущество в страната за 4.85 млн. лева на компанията "Стройко 2011", в която основен собственик от декември 2021 г. насам е ММА треньорът Севастиян Костов.

В началото на 2022 г. той е продължил да купува имоти от фирмата на Пеевски, но вече за над 15 млн. лв. Според БОЕЦ сделките повдигат въпроса за произхода на средствата.

"В сигнала изискваме да бъдат ревизирани сделките, както по отношение на "Стройко 2011" - фирмата купувач, така също да бъде проверено по какъв начин Пеевски е придобил тези имоти, преди да ги продаде. Да бъде ревизирана и неговата фирма "Интръст", за да се установи произходът на средствата, с които са придобити преди това тези имоти за десетки милиони. Платени ли са данъци върху тези средства, законен ли е техният произход и т. н.", посочват от БОЕЦ.

Териториалната дирекция отговаря, че тя е извършила само проверка на дружеството "Стройко 2011", която не е прераснала в ревизия. Проверката е приключила на 26 май, а резултатите от нея са данъчна тайна. Не се споменава обаче да е възложена ревизия.

От НАП посочват още, че част от лицата в сигнала на БОЕЦ попадат в компетентността на дирекция "Средни данъкоплатци и осигурители - София", на която са препратени.

Като физическо лице Делян Пеевски многократно е проверяван и ревизиран от НАП през годините, но съществени нарушения от негова страна на данъчно-осигурителното законодателство до момента не са открити.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари