ММА боец купи от Пеевски имоти за над 15 милиона лева

1
Санкционираният по "Магнитски" депутат ударно разчиства имуществото си
Санкционираният по "Магнитски" депутат ударно разчиства имуществото си Снимка: БГНЕС

Санкционираният по "Магнитски" депутат ударно разчиства имуществото си

Санкционираната от САЩ по закона "Магнитски" фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски "Интръст" е продължила да продава имоти на компанията "Стройко 2011", в която от началото на декември 2021 г. е собственик ММА треньорът Севастиян Костов, съобщава "Капитал". След като в края на 2021 г. изданието описа продажби в цялата страна за близо 5 млн. лв., в дните около празниците те са продължили с имоти в София и околностите.

Пакетът включва големи имения в покрайнините, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси, както и почивна станция. Справка само за част от най-големите от тях показва материален интерес над 15 млн. лв., което представлява или цената по сделката, или данъчната оценка на имотите. А целият пакет заедно с вече прехвърлените в страната вероятно надхвърля 30 млн. лв., изчислява изданието.

Прехвърлена е собствеността на имение с басейн в Симеоново и съседен парцел с постройка, използвана сега като гараж за лимузини, триетажна къща в Горна баня, чийто вход от към улицата е запречен с бариера, къща в Бояна и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат на Витоша, няколко апартамента в Бояна, кв. "Изгрев" и "Манастирски ливади".

Въпросите, които сделките между "Интръст" и "Стройко 2011" предизвикват, са на първо място по линията на американските санкции срещу Пеевски, доколкото повечето банки автоматично слагат санкционираните лица в черен списък и спират да ги обслужват, припомня "Капитал". Неясно е и финансирането на придобиванията. Според изданието няма следа да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, а Костов няма други фирмени участия освен клуба си за бойни изкуства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Exaa
    Откъде в Треньор толкова пари?Той и О'Конър най вероятно ще се запъне на такава сума.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари