Най-възрастната родилка в България има първолаче

4
6-годишната Мери тръгна на училище в Русе въпреки рисковете за здравето
6-годишната Мери тръгна на училище в Русе въпреки рисковете за здравето

6-годишната Мери тръгна на училище в Русе въпреки рисковете за здравето.

Детето на най-възрастната родилка в България - д-р Красимира Димитрова (68 г.), тръгна на училище, научихме от "България Днес".

6-годишната Мери вече е първокласничка в русенско училище и това е първата й сериозна крачка в живота, както и първото по-сериозно отделяне от майка й.

Шест години неусетно изминаха от времето, когато 62-годишната Красимира предизвика смут в страната ни, раждайки две момиченца след ин витро забременяване. Близначетата Мери и Жаклин бяха извадени чрез секцио и бяха недоносени - съответно с тегло 900 и 500 г. Жаклин почина, макар че лекарите се бориха за живота й денонощно. Мери беше спасена, но от тогава има сериозни проблеми със зрението и постоянно носи очила.

Преди година Димитрова обмисляше дали да не пусне дъщеря си по-рано на училище, но се отказа, тъй като се притесняваше за здравословното й състояние и искаше момиченцето да поукрепне. Тази година Мери е първолак и ще бъде наравно с другите деца на нейната възраст. Майка й дълго и обстойно проучила кое училище е най-добро за наследничката й, за да може да се чувства комфортно сред другите малчугани.

Продължава да остава нестабилно здравословното състояние на най-възрастната родилка у нас. Високото кръвно отдавна измъчва Красимира, а болките в коленете са всекидневие. Русенци често обаче я виждат на детската площадка край блока й, където излиза с детето си.

"Последният път Красимира изглеждаше много енергична. Дори леко подтичваше след детето на площадката и не изглеждаше да е болнава. Само тя си знае какво преживява и как се справя с трудностите", разкриха пред вестника съседи на една от най-известните родилки в България.

Периодично малката Мери продължава да ходи на прегледи, за да се следи внимателно развитието й, тъй като продължават да съществуват различни рискове за нея. Самата Красимира признавала пък, че годините вече й тежат прекалено много и трябвало да помисли кой ще поеме грижите за Мери след време. Димитрова няма мъж до себе си, а за помощ разчита предимно на помощ от съседите, но понякога от инат решавала сама да се справя с предизвикателствата.

Красимира се стяга и за друго голямо събитие - догодина става на 70 години, но още не е ясно как ще отбележи кръглата годишнина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари