Какво се случва с дъщерята на починалата най-възрастна родилка

0
13-годишната Мери се справя в училище, социалните са я поставили под наблюдение
13-годишната Мери се справя в училище, социалните са я поставили под наблюдение

Институции периодично проверяват момичето

Детето на най-възрастната родилка у нас Красимира Димитрова, която почина през месец май миналата година, се чувства добре в новото си семейство.

Това пише "България Днес", цитирайки отлично информирани източници, които следят отблизо случая със сирачето.

Скоро след кончината на 75-годишната Красимира 13-годишната ѝ дъщеря Мери е настанена в приемно семейство. Социалните служби в дунавската столица са поставили под постоянно наблюдение момичето, като периодично проверяват и контролират в каква среда е отглеждано. Мери признавала, че се чувства добре. Също така добре се справя и в училището, което е разположено в центъра на града и учи там още от първи клас. Наблюдението на отговорните институции върху новия живот на Мери ще продължи още дълго време, докато категорично не бъде доказано, че това е най-доброто решение за нейното бъдеще.

Медията добавя, че издъхналата Димитрова е погребана в гробищния парк в русенския квартал "Чародейка", въпреки че част от живота ѝ беше свързан с Плевен и дори в един момент живееше там с детето си.

Чрез прилагане на метода инвитро Красимира роди две близначета на 5 май 2010 г. и предизвика огромни вълнения в държавата. Тогава Красимира, която работеше като психиатър, беше на 62 години и стана най-възрастната родилка у нас. По-малкото бебенце - Жаклин, се роди с тегло едва 500 грама и почина на 13 юни същата година. Другото момиченце - Мери, оцеля и вече е голямо момиче.

Раждането на Димитрова предизвика мащабен скандал в страната преди години, като обществото се раздвои в мнението си дали толкова възрастни жени трябва да се подлагат на инвитро процедури.

"Много лесно се реших. Просто исках да имам деца и това беше личен избор. Бях безкрайно щастлива, когато разбрах, че имам реални шансове да износя една бременност и да имам деца", заяви след раждането Димитрова. Жената взема решение да стане майка след неуспешен опит за осиновяване.

През последните години Красимира не можеше сама да се справя в отглеждането на детето и разчиташе на подкрепата на съседи, за да им пазаруват хранителни продукти и да водят детето на училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    4
    Мда
    То добре, че след това раждане държавата е взела мерки за ограничаване на възрастта за инвитро процедури. Иначе и за други подобни случаи щяхме да четем в годините след това.
  • 26
    3
    Балканеца
    Все по- гнусна и по- жалка става "журналистиката" у нас. Вместо да се занимавате с реалните проблеми на общество и държава, ровите в личния живот на едно дете на 13 години. Наистина сте гнусна история.
  • 22
    2
    Идва в повече
    Оставете покойната жена на мира. Да, важно е какво се случва с детето сираче, но също толкова важно е какво се е правило преди това, за да не се чувства майката атакувана и пренебрегната в обществото и дали изобщо се е работило с нея и детето от органите за закрила на детето по отношение на преодоляване на негативни обществени нагласи и подготовка за неизбежния момент на раздяла между дете и майка в края на нейния живот. Това са превантивните действия. А тези постфактум те са законово задължени да ги осъществяват.
  • 29
    1
    Gfhyr
    Стига сте предъвквали стари новини!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари