Най-малкото бебе в света е изписано от болницата

2
Момиченцето се е родило едва 245 грама
Момиченцето се е родило едва 245 грама

Най-малкото бебе, което при раждането си е тежало колкото ябълка, беше изписано от болница в Сан Диего. Момиченцето се е родило едва 245 грама преди пет месеца.

Когато Сейби се ражда в болницата в Сан Диего, тя тежи колкото голяма ябълка. Смята се, че с това е подобрен рекордът за най-малко оцеляло бебе, който досега се държеше от момченце с тегло 252 грама, родено в Германия през 2015 година.  

Майката на момиченцето отказва да покаже лицето си пред камерата: "Беше невероятно изживяване. Обичам тази болница - от лекарите до охраната! Идваха и ме проверяваха как се чувствам. Понякога просто имаш нужда някой да те попита какво ти е. Чувствах се благословена. Знам, че е най-малкото бебе, но тя е моето бебе", споделя с вълнение тя. 

През декември, майката ражда със спешно цезарово сечение в 23-та гестационна седмица - 17 седмици преждевременно, съобщиха от болницата. 

Бебето веднага е откарано в неонатологичното интензивно отделение. Днес, след 5 месеца борба, Сейби вече е у дома с тегло 2 килограма и 540 грама. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари