Най-доброто занимание за стимулиране на паметта

2
Учени проведоха изследване със 107 души в продължение на 12 седмици
Учени проведоха изследване със 107 души в продължение на 12 седмици Снимка: iStock

Учени проведоха изследване със 107 души в продължение на 12 седмици

Екип от учени от Колумбийския университет и Университета Дюк определиха най-доброто занимание за стимулиране на паметта при възрастни хора с леки когнитивни увреждания. Резултатите са публикувани в списанието NEJM Evidence, предава БТА.

В хода на изследването експертите са анализирали данни от 107 участници, разделени на две групи на средна възраст 71 години, които са имали леки когнитивни увреждания. Едната група беше помолена да решава кръстословици онлайн, докато другата участваше в мисловни игри в продължение на 12 седмици, последвани от допълнителни сесии до 78 седмици. Цялата информация се записваше всяка седмица.

Установено бе, че кръстословиците превъзхождат игрите както на 12, така и на 78 седмици. Разрешаването им беше по-ефективно за участниците с най-тежки симптоми, но и двете форми на обучение бяха еднакво продуктивни в ранен стадий на умствена деградация.

По-рано през октомври изследователи от Калифорнийския университет откриха метод без лекарства за справяне със симптомите на деменция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари