Над 60 са жертвите на терористичното нападение в Москва

0
Неизвестни нападатели откриха стрелба в търговски център
Неизвестни нападатели откриха стрелба в търговски център Снимка: ЕПА / БГНЕС

Неизвестни нападатели откриха стрелба в търговски център

Броят на загиналите при терористичния атентат в Москва надхвърли 60, съобщиха от руския Следствен комитет, като предупредиха, че той може да се увеличи. Руското министерство на извънредните ситуации публикува списъци, в които фигурират 99 пострадали, настанени в 12 болници. По-рано здравният министър Михаил Мурашко съобщи за 115 души, приети в лечебни заведения.

Вчера неизвестни нападатели откриха стрелба и предизвикаха голям пожар в търговски център в едно от московските предградия, чието гасене все още продължава. Точният брой на извършителите не е известен, но издирването им е в ход. Според следователите те са били въоръжени с автомати "Калашников" и са имали голямо количество боеприпаси.

Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, която потвърждава участието на "Ислямска държава" в нападението. Това заяви за "Ройтерс" американски представител, според когото през последните седмици Вашингтон е предупредил руските власти за възможността от атака, съобщава БНР. Ислямистите поеха отговорност за станалото, но без да дават никакви подробности.

Президентът Владимир Путин е пожелал бързо оздравяване на ранените и благодарил на лекарите за работата им, съобщи вицепремиерът Татяна Голикова, която е разговаряла с държавния глава. Путин все още не е направил официално изказване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    до 1
    Всичко сочи, че зад това стои Украйна.
  • 0
    2
    До 1
    Не се чуди,когато му намалее,особено, когато свърши пиенето му,става неадкватен и нервен.
  • 0
    1
    Мунчо
    А другарят Мечков /Медведев/ побърза да заподозре Украйна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари