"Ислямска държава" пое отговорност за терора в Москва

2
Жертвите вече надхвърлят 60
Жертвите вече надхвърлят 60 Снимка: Телеграм / Скрийншот

Жертвите вече надхвърлят 60

"Ислямска държава" пое отговорността за терористичната атака в музикалната зала "Крокус" в столицата на Русия Москва.

Късно снощи поне петима въоръжени с автомати мъже нахлуха в залата на концерт на групя "Пинко" и откриха стрелба. Те подпалиха и залата. В нея по време на терористичното нападение е имало вероятно 6300 души.

Броят на загиналите при терористичния атентат в Москва надхвърли 60, съобщиха от руския Следствен комитет, като предупредиха, че той може да се увеличи. Руското министерство на извънредните ситуации публикува списъци, в които фигурират 99 пострадали, настанени в 12 болници. По-рано здравният министър Михаил Мурашко съобщи за 115 души, приети в лечебни заведения.

През нощта, първо през "Телеграм" канали отговорност пое терористичната организация "Ислямска държава", пише 24 ЧАСА. Ислямистите публикуваха кратко изявление за терора през близката до тях информационна агенция "Амак". Според агенция "Ройтерс" САЩ също разполагат с информация, която потвърждава, че терорът е свързан с "Ислямска държава". Вероятно заради това преди седмици САЩ и Великобритания предупредиха своите граждани да избягват масови събирания в Москва.

Първоначалните обвинение, макар и неофициални, от руска страна бяха отправени към Украйна. Киев отрече негови части да са организирали атаката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    чичомитко до 8
    Остави го, нека си пише каквото си поиска, нали това е "демокрацията" всеки олигофрен да има право на глас. Но това, което пише не го прави истина, това че ти се дава платформа да си споделиш компота, който ти е в главата с други хора по света, не прави казаното от теб истина. Каквито и глупости да пишат, те пак си остават глупости. Ако ще да дойде оня безработния 40 годишен тъпанар, дето живее в на майка си мазата и да сложи 400 харесвания на русофобските коментари и виче верса, това не ги прави по-истинни. Хората, които имат разум и сами си правят проучване, от светлинни години могат да разпознаят коментарите със смисъл в тях и тези на идиотите, дето дори не могат да се преструват на умни. Лаят шумно, като кучеата, които най-малко хапят.
  • 1
    8
    Читател
    Номер едно,бъди сигурен,че и като лумпен си номер едно. Защо мърсиш страницата на сайта бе?
  • 2
    7
    Ariel
    Ислямските боклуци,ще си изпатят сега,освен бой от Израел,сега и от Русия, мрьсна ислямска измет долна..
  • 6
    6
    до 5
    Да, най-авторитетната страна в света. Ти да не смяташ, че Украйна и САЩ са най-обичани?:)
  • 2
    5
    До 2
    Слава на най обичаната страна в света ли??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари