Над 46 кг марихуана задържаха на Кулата

0
Дрогата е открита в товарен автомобил, пътуващ от Гърция за България
Дрогата е открита в товарен автомобил, пътуващ от Гърция за България Снимка: Агенция "Митници"

Дрогата е открита в товарен автомобил, пътуващ от Гърция за България

Над 46 кг марихуана бяха задържани в района на ГКПП "Кулата" при съвместна акция на Агенция „Митници“, ГДБОП и Гранична полиция. На 19.03.2024 г. около 14:00 часа е спрян за проверка товарен автомобил, пътуващ в посока от Гърция за България. При извършената щателна митническа проверка инспекторите установяват, укрити в кабината на влекача, 41 пакета със суха тревиста маса. Извършен е полеви наркотест, който показва, че съдържането на пакетите е коноп/марихуана. Общото количество на открития наркотик е 46,440 килограма, съобщават от Агенция "Митници".

Образувано е досъдебно производство, водено от разследващ митнически инспектор. Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем 53-годишния Д.В. по образувано досъдебно за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК. Понастоящем обвиняемият Д.В. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари