Над 200 сурвачки бяха продадени за лечението на Анди от Русе

1
Базарът беше организиран от настоятелството към училище "Христо Ботев" в града
Базарът беше организиран от настоятелството към училище "Христо Ботев" в града Снимка: Bulgaria ON AIR, стоп кадър

Повече от 200 ръчно изработени сурвачки бяха продадени на благотворителен базар. Събраните средства са предназначени за лечението на Андриян от Русе, който страда от тежко заболяване

 Базарът беше организиран от настоятелството към училище "Христо Ботев" в града, предаде Bulgaria ON AIR

"Тази година базарът имаше по-специална цел. Събрахме средства за Анди, който е болен. В инициативата се включиха освен наши ученици и децата от ДГ "Здравец" - група "Щурче". Те също изработиха изключително красиви сурвакници", обясни председателят на училищното настоятелство на СУ "Христо Ботев" - Велизар Бойчев.

Сурвачките са направени с много любов и старание.

"Активно се включиха деца от начален етап, от 1 до 4 клас, но имаше и от 5 и 6 клас. Имаше над 200 сурвакници и се събраха повече от 1500 лв. И след това се появи идеята да направим подаръци за децата, които са участвали. Предложението беше да подарим грамота и пакетче меденки, които сестрата на Анди прави", посочи членът на УС на училищното настоятелство Мариета Иванова.

Андриян страда от злокачествен тумор в мозъка. Все още не е ясно колко средства ще са нужни за лечението му. Сестра му приготвя меденки, за да благодари на хората за даренията.

"Към момента той има направени няколко химиотерапии, които значително подобриха състоянието му. Сега той се учи да ходи, да говори, в момента е с проходилка. Очаква се химиотерапиите да продължат, понеже се налага да се намали размерът на тумора, за да може да се оперира след това", уточни сестрата на Анди - Камелия Георгиева.

Всеки, който иска да подкрепи момчето, може да открие повече информация във Facebook групата "Да помогнем на Анди".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари