Над 100 известни личности от цял свят поискаха от Путин свобода за Навални

0
Писатели и актьори призоваха да спре изтезаването му в затвора
Писатели и актьори призоваха да спре изтезаването му в затвора Снимка: АР

Писатели и актьори призоваха да спре изтезаването му в затвора

Световноизвестни личности, сред тях писатели и актьори, изпратиха открито писмо до руския президент Владимир Путин с призив да бъде освободен опозиционния лидер Алексей Навални и да спре изтезаването му в затвора.

Сред имената, положили подпис под писмото, са Светлана Алексиевич, Орхан Памук, Олга Токарчук и Марио Варгас Льоса, пише БНТ.

Навални - най-отявленият критик на Путин в Русия, излежава присъда от 11 години и половина в наказателна колония по обвинения в измама. Според руските власти той и неговите поддръжници са екстремисти, които имат връзки с ЦРУ и се опитват да дестабилизират Русия.

През последните седмици се засилиха опасенията за здравето на Навални и възможността той да умре в затвора. Опозиционният лидер страда от болки в стомаха и е изгубил тегло.

"Той непрекъснато е държан в изолатор, заклещен в панелна килия с размер на кучешка колиба, без вентилация", пише в откритото писмо, което е подписано още и от балетистът Михаил Баришников, актьорът Джъд Лоу и Бенедикт Къмбърбач, както и от писатилети Маргарет Атууд, Джей Кей Роулинг и Салман Рушди.

Кремъл отказва да коментира здравословното състояние на Навални с обяснението, че му се предлагат всички здравни услуги в затвора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    само питам
    На Муткурова 54А условията са в пъти по ужасяващи от който и да е Руски затвор. Не виждам разни личности да се впрягат по темата. Там наистина са кучешки колиби без никаква вентилация или светлина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари