Над 100 души участваха в обучение по 3D-сканиране на Русенския университет

0

Над 100 ученици са участвали в обучение по 3D-сканиране на Русенския университет.

На 5-ти Март 2020 година, представители на Русенски университет "Ангел Кънчев" проведоха две изнесени обучения на тема "Технологии за 3D сканиране, моделиране и създаване на приложения с виртуална и добавена реалност". Домакин на първото събитие беше Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ), а второто обучение се проведе в Професионалната гимназия по електроника и химични технологии (ПГЕХТ).

Обученията включваха три взаимосвързани курса - "Технологии за 3D сканиране и принтиране на обекти", "3D моделиране, рендиране и импортиране на модели в платформи за създаване на компютърни игри" и "Създаване на приложения с добавена и виртуална реалност".

Освен съвременните методи за 3D моделиране на обекти, участниците в събитията научиха как се дигитализират обекти с 3D скенери и цифрови фотоапарати, как се принтират модели с 3D принтери и как се създават приложения с добавена и виртуална реалност. Организаторите от Катедра „Телекомуникации" на Русенски Университет „Ангел Кънчев" бяха осигурили достъп до няколко 3D принтера, закупени в рамките на Национална научна програма ИКТвНОС, както и до 3D скенери и дронове, които бяха закупени от РУ в рамките на проект УНИТе.

Повече от сто ученика от 11-ти и 12-ти клас и много учители от двете Плевенски гимназии присъстваха на обученията, а след тяхното приключване получиха сертификати за участие.

Обученията се провеждат в рамките на проект "STEАM EDU4future - STEАM образование за устойчиво бъдеще", осъществяван по програма "Знание и растеж" на Фондация Русе - град на свободния дух, с подкрепата на Фондация Еконт.

Партньор за провеждане на събитията е Национална научна програма "Информационни и комуникационни технологии за единен цифров пазар в науката, образованието и сигурността" (Национална научна програма „ИКТ в НОС" Русенски университет), която се изпълнява с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари