Над 100 души гасят пожара между две варненски села, който се активира отново

1
Вятърът постоянно го прехвърля на нови площи
Вятърът постоянно го прехвърля на нови площи Снимка: БНТ

Вятърът постоянно го прехвърля на нови площи

Пожарът между варненските села Бенковски и Здравец, община Аврен, отново се активизира и в момента над 100 души участват в гасенето.

Над 200 декара смесена гора бяха обхванати от пламъците във вторник. Пожарникари и местни доброволци няколко пъти успяваха да ограничат и почти да угасят огъня, който първоначално бе обхванал само сухите треви. Заради силния вятър през нощта пожарът отново е пламнал и днес в гасенето участват 45 пожарникари, местни доброволци, включително кметицата на село Здравец, над 20 души от Военноморските сили и доброволческата група от Община Варна. Това съобщи областният управител Марио Смърков, който беше на мястото на пожара, предава БНТ.

Комисар Тихомир Тотев, началник на противопожарната служба във Варна, потвърди, че периметърът на пожара е около 6-7 километра, като има отделни огнища, теренът е много труднодостъпен и всички работят само на ръка, за да не позволят на огъня да се разпространи. Снощи пожарът е стигнал и до пътя към село Здравец, в момента там всичко е загасено и има дежурен противопожарен екип.

Пожарът е тръгнал от изоставени лозя в землището на село Бенковски, а вятърът постоянно го прехвърля на нови площи и основната цел е огънят да не се разпространи в съседните масиви, каза още комисар Тотев. Причините за пожара са в процес на изясняване

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари