Над 10 000 души посетиха ледената пързалка в Русе

0
Развлекателната програма през този месец включва състезание, игри и концерти
Развлекателната програма през този месец включва състезание, игри и концерти Снимка: Севдалин Емануилов

Повече от 10 000 души са посетили ледената пързалка в Русе за месец и половина, съобщи директорът на общинската фондация "Русе - град на свободния дух" Елена Минкова, предаде БТА.

Сред посетителите основно са ученици и студенти, както и деца на възраст от четири до седем години. 

Минкова обясни, че ледената пързалка е предпочитано място за забавление и от възрастните, като някои от тях имат и абонаментни карти. 

Ледената пързалка е с площ 450 кв. м и е разположена на пл. "Света Троица" - пред сградата на Русенската опера. С нея е свързана богата и разнообразна програма, подготвена от общината и от фондация "Русе - град на свободния дух".

Пързалката е била домакин на демонстративен мач на детския отбор по хокей на ЦСКА, организиран е и кънкифест, както и игри на лед с любими приказни герои.

Развлекателната програма през този месец включва мини състезание по некласически кърлинг, както и "Снежни игри с Ледчо и Панда". Ще има и концерти - на Маги Джанаварова и на Дара. Те ще се състоят пред експозицията с ледените фигури.

Минкова информира, че международният фестивал на ледените скулптури и пързалката ще бъдат закрити на 14 февруари тази година с концерт на група "Обичайните заподозрени".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари