На Орлов мост: Преходът и беззаконието свършват тук и сега

2
39-ят ден на антиправителствен протест протича тихо и спокойно, трите ключови кръстовища в централната част на града остават блокирани
39-ят ден на антиправителствен протест протича тихо и спокойно, трите ключови кръстовища в централната част на града остават блокирани Снимка: БГНЕС

“Преходът и беззаконието свършват тук и сега”, гласи ясно четящ се надпис на Орлов мост.

39-ят ден на антиправителствен протест протича тихо и спокойно, трите ключови кръстовища в централната част на града остават блокирани. Довечера походът на протестиращите отново ще стигне до Орловия град, предаде репортер на БГНЕС.

По обед при Ректората на Софийския университет участващите в блокадата бяха взели мерки срещу евентуален нов пороен дъжд. „Предпазваме се превантивно за довечера да не ни вали, взехме найлон и укрепваме шатрата“, каза Анна-Мария. Тя разказа, че вечерта била спокойна. „Не е имало някакви негативни хора. Даже точно обратното снощи бяхме учудващо много докъм 3.30 ч., бяхме 15 човека примерно, говорихме си, минаваха случайни минувачи, естествено имаше дискусии тип: защо сме тук, дали трябва да сме тук и т.н., но като изключим това, че беше мокро, беше много спокойна нощ”, каза тя за блокадата на СУ.

Разбира се на кръстовището идват и хора, които не одобряват протеста. „Това е много нормално. Аз даже се радвам на такива хора, защото все пак няма двама еднакво мислещи души на този свят, невъзможно е да се намерят, и повечето пъти влизаме в нормална дискусия, но разбира се има някои хора, които просто не искат дискусия с нас, искат просто да ни кажат тяхното мнение и да си тръгнат. Ние уважаваме това”, посочи тя.

На блокадата на Орлов мост срещаме Камен, който е категоричен, че дъждът не е нещо, което може да откаже хората от целите им – оставка на правителството, оставка на главния прокурор и честни избори. „Всичко се намокри, но това не отказа хората, бяхме достатъчно на брой. Днес вдигаме патките, за да може да изсъхнат и приветстваме всеки, който може да дойде е добре дошъл”, заяви мъжът. „Считаме, че за да си върнем държавата тези искания са санитарния минимум, от който можем да тръгнем, така че продължаваме с тях”, посочи той.

И Камен каза, че идват хора, които са на различно мнение. “Идват всякакви хора, споделят го, аргументираме, ние нямаме нищо против хората да имат различно мнение, стига да не са агресивни към нас, да не ни нападат в това число и словесно, защото идват и провокатори със сигурност. Вчера следобед имаше такива провокатори, които със сигурност не изразяваха просто мнението си, а искаха да ни предизвикат, но ние не се подадохме, така че апелирам всички от протеста да не се поддават на подобни провокации – отнасяйте се добронамерено към чуждото мнение”, посъветва Камен. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари