На Дионисий зарята за Великден му приличала на възкръснали души

0
Духовникът начело на катедралния храм "Св. Александър Невски" в безпрецедентна пресконференция обвини свещениците от храма в разкол
Духовникът начело на катедралния храм "Св. Александър Невски" в безпрецедентна пресконференция обвини свещениците от храма в разкол

На гнусни и недостойни излияния станаха свидетели журналисти и миряни от архимандрит Дионисий, прочул се с великденската заря и гвардейския марш.

Духовникът начело на катедралния храм "Св. Александър Невски" в безпрецедентна пресконференция обвини свещениците от храма в разкол, лъжовна атака срещу него и православието, съобщава Бтв.

Кампанията срещу него фабрикувала лъжи, като например, че превърнал във фетиш целуването на детски крака навръх Велики четвъртък.

„На мен лично тази заря ми приличаше на излизащите от гробовете души на възкръснали мъртъвци, които политаха радостно към небесата”, заоправдава той нелепиците, които втрещиха вярващите навръх най-светлия християнски празник.

Предвидено било от него и от Светейшия патриарх да има тържествена илюминация, съпроводена от тържествен марш, с който Гвардейският духов оркестър разполага в репертоара си.

"Такъв бил „Тих бял Дунав“. Е, и?! Догодина ще правим конкурс за християнски маршове или какво?", пита архимандритът в защитното си слово, което е разпространено и до медиите. Дионисий подробно защити и други свои действия, за които е обвиняван и критикуван, включително за входната такса за храм-паметника „Св. „Александър Невски”.

Той поиска патриарха и Светия Синод да се вземат мерки срещу въпросните свещеници и да бъдат наказани.

Самият той не можел да ги накаже.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари