България експулсира висш духовник

3
Българските власти считат отец Васиан за заплаха за националната сигурност
Българските власти считат отец Васиан за заплаха за националната сигурност Снимка: podvorie-sofia.bg

Българските власти считат отец Васиан за заплаха за националната сигурност

Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на Подворието на Руската православна църква в София.

Това съобщи ТАСС по информация на руското посолство в България.

"Българските власти считат отец Васиан за заплаха за националната сигурност", посочват руските дипломати, предаде БГНЕС.

Архимандрит Васиан (Змеев) е назначен за настоятел на Подворието на Руската православна църква в София на 7 март 2018 г. по решение на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

От руското посолство в България излязоха с остра позиция по казуса. Ето какво гласи тя:

"На 21 септември българските власти предприеха груби, фрапантни действия за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан и двама служители на църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец". Възмутени сме от факта и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че сегашното ръководство на България си е поставило задачата да разруши не само обществено-политическите, културните и хуманитарните връзки между нашите държави, но и да скъса отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби руския и българския народи един срещу друг.

Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – свещен и чист ден за вярващите на Руската православна църква. Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимодействие лежи изцяло върху българската страна".

Преди дни стана ясно, че Васиан Змеев, заедно с трима руски дипломати, са били изгонени от властите в Северна Македония заради данни, че са руски шпиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 45
    4
    Хахаха
    Алиуя! Чекистите да лапат хуя!
  • -1
    3
    стягайте багажа
    Наред са Копейкин, цончо , свинята нинова и рублен радеф, а и оня изкуфял проруски запъртък "русенец"
  • 33
    2
    Мръсни изроди
    Да посегнат на източноправославно духовно лице, СВЕЩЕНИК, могат само американско-англосаксонски безродници! Да горите в Ада, продажници долни!
  • 33
    1
    ...
    Педерастът винаги се е боял от попът. Заприличват все повече на украинците нашите политици. Осраха и посегнаха на всичко, дори и на духовните настоятели.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари