МВР се тресе, а Бъчварова на разходка в Англия

0
МВР шефката няма как да обясни случващото се пред депутатите
МВР шефката няма как да обясни случващото се пред депутатите

Докато полицаите протестират, блокират ключови артерии в София и магистрали в страната, се оказа, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е на посещение в Англия.

Странно, защото тази сутрин тя бе привикана при премиера, заедно с финансовия министър, за да обяснят на премиера за орязването на привилегиите в сектора "Сигурност", което снощи изкара в страната хиляди полицаи "спонтанно" на протест, съобщи Dnes.bg.

Именно липсата й в България ядоса депутата от "Атака" Десислав Чуколов, който настоя председателят на парламента Цецка Цачева да инициира изслушване в парламента на МВР шефката, но тя му отказа с мотива, че не е внесъл навреме искането си.

"Секторът се тресе, а вътрешният министър е в Лондон, това е само индикатор, но тя е длъжна да дойде и да ни обясни какво се случва и какво смята да направи", настоя националистът.

Това обаче няма да се случи днес, въпреки че в първата сряда на месеца, в парламента се провежда блиц контрол, на който депутатите задават въпроси на премиера и тримата вицепремиери, но Цачева обясни, че днес Бъчварова е възпрепятствана и няма да участва в блиц контрола.
 

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари