МВР отчете 10 000 нарушения на скоростта само за 24 часа

0
През изминалия месец са станали 800 тежки пътни произшествие като загиналите за 60 души
През изминалия месец са станали 800 тежки пътни произшествие като загиналите за 60 души

През изминалия месец са станали 800 тежки пътни произшествие като загиналите за 60 души

Стряскаща статистика на пътна полиция. Близо 10 000 нарушения на скоростта са констатирани само за ден. Данните са след проведена специализирана операция за контрол на пътя.

Само в рамките на денонощие от 23 до 24 март от полицията отчетоха близо 10 000 нарушения на скоростта в страната ни. А през изминалия месец са станали 800 тежки пътни произшествие като загиналите за 60 души, а ранените близо 1000, предаде bTV.

Само за 24 часа камерите в Пловдив улавят над 600 нарушители със скорост над допустимата. Една четвърт от тях - на булевард "Георги Бенковски". При допустима скорост до 50 км/ч., някои са се движили с над 100.

От началото на седмицата в столицата пък са станали 86 катастрофи. Част от тях - заради несъобразена скорост. Според експерти – причина за това са и малкото камери на полицията.

Тунелът в „Люлин“ е едно от малкото места в София, където има табели, измерващи скоростта на шофьорите в реално време.

При експеримент за 10 минути повечето водачи при разрешени 50 км в час минаха с по-висока скорост, а някои и с 90 км в час.

„При сухо време при 50 км автомобил с добри гуми спира някъде около 40-45 метра. При 80 км спирачният път е близо 70 метра. За пешеходец, велосипедоисти или друг авотмобил може да е фатално това“, обясни Владимир Тодоров, председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

“Най-много са нарушенията в часовете с интензивен трафик. Започваме на много места камерите да ги поставяме, така че да снимат в гръб, за да може и нарушенията на мотоциклетистите да констатираме“, обясни гл. инсп. Лъчезар Близнаков, ГДНП.

Освен скорост сред най-честите нарушения са шофирането под влияние на опиати и несъобразяването с пътните условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари