КАТ мете джигити от магистралите

0
С линеен контрол, камери и засилени проверки за алкохол и наркотици КАТ ще се бори с нарушителите на пътя
С линеен контрол, камери и засилени проверки за алкохол и наркотици КАТ ще се бори с нарушителите на пътя Снимка: Dunavmost / архив

С линеен контрол, камери и засилени проверки за алкохол и наркотици КАТ ще се бори с нарушителите на пътя

КАТ обявява война на джигитите по които карат с превишена скорост, правят опасни маневри и карат в аварийната лента по магистралите за морето през предстоящия летен сезон.

Според източници от Министерството на вътрешните работи (МВР), патрулките на Пътна полиция ще бъдат особено активни по магистралите "Тракия" и "Хемус" по време на пиковите часове и дни. Полицейското присъствие ще бъде засилено както по автомагистралите, така и по основните пътища в цялата страна, особено по маршрутите към Черноморието.

За да се пребори с тези опасности, ще се въведе линеен контрол, при който полицейските автомобили ще се движат заедно с трафика и ще реагират незабавно на нарушенията. Този подход има за цел да "възпита" водачите, които избират да използват аварийната лента, вместо да чакат в колони, образувани например в резултат на пътно произшествие. Такова поведение представлява особена опасност, тъй като блокира аварийните ленти и затруднява бързото пристигане на аварийните екипи до местата на инцидентите.

Освен линейния контрол, ще бъдат разположени и допълнителни камери по главните пътища и автомагистрали, насочени от и към морето. Нарушителите ще бъдат фотографирани от тези технически устройства, а информацията за тях ще бъде предавана навреме на патрулите от съответните областни дирекции на МВР, за да се предприемат необходимите мерки. Контролът ще бъде засилен и през нощта.

В петък и неделя, в интервала от 14:00 до 21:00 часа, ще се организира помощ за движението на изходите и входовете на големите населени места, пътните възели и пътищата, водещи към курортите. Това ще помогне за улесняване на преминаването през натоварените маршрути към морето.

През месец август, когато транзитното движение на чуждестранни автомобили по територията на страната значително се увеличава, ще бъде засилено полицейското присъствие и контрол по посока към ГКПП Калотина - София - ГКПП Капитан Андреево.

Освен това, през съботните вечери след 23:00 часа ще се извършват проверки за шофиране след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози в населените места с висока посещаемост, където има дискотеки и питейни заведения, както и по пътищата между населените места. Ще бъде внимателно следено и дали шофьорите разполагат с валидни шофьорски книжки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари