МВР обяви задължителна карантина за всички, пътуващи през Румъния

82
Всички пътуващи през Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина
Всички пътуващи през Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина

Заради пандемията от коронавирус, чуждите граждани, включително и българи, пътуващи през Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Мерките и ограниченията ще се прилагат и върху морските и речните превози, съобщи МВР.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението.

На границата с Република Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве Баир.На границата със Сърбия е въведена временна забрана за влизане на сръбска територията на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска Народна Република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

От 08:00 ч. на 12.03.2020 г до второ нареждане се преустановява преминаването през ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово, като трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина.

Поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов - Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата. Поради строително-монтажни дейности от страна на ОДБХ Видин, на ГКПП Видин - Дунав мост за периода от 09 - 12.03.2020 се въвежда временна организация на движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари