МВР: Близо половин милион лева са задигнати от инкасо автомобила в Благоевград

1
Обирът стана на 2 декември 2023 година
Обирът стана на 2 декември 2023 година Снимка: Dunavmost

Обирът стана на 2 декември 2023 година

Близо половин милион лева са задигнати при обира на инкасо автомобил в Благоевград. Това каза на брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев, предаде Агенция Фокус.

Той отказа да коментира повече подробности по случая с мотива, че все още се работи по него. По думите на главния секретар съвсем скоро предстои да бъдат предоставени данни от разследването на грабежа, който стана на 2 декември 2023 година.

Припомняме, че при него бе прострелян охранител. Извършителите на деянието все още не са известни.

Гл. комисар Коцев добави, че ОДМВР - Благоевград работи добре, това показва и годишния доклад за дейността на дирекцията през 2023 година.

По думите му основен приоритет в работата на благоевградската дирекция през 2024 година трябва да бъде борбата с домашното насилие.

По време на брифинга стана ясно, че нивото на домашното насилие за област Благоевград е над 50%, а в национален мащаб бележи над 86%.

Друг проблем, по който трябва да се работи е за ограничаване на тежките катастрофи.

"ОДМВР - Благоевград финализира годината с трима загинали повече в сравнение с 2022 г. Или иначе казано, броят на катастрофите с ранени и убити бележи сериозен ръст“, добави Коцев.

Директорът на ОДМВР - Благоевград старши комисар Даниел Димитров от своя страна каза, че отчитат добри резултати по линия на наркотиците, като по думите му през 2023 г. на територията на област Благоевград са иззети над един килограм кокаин и около 22 кг. суха тревиста маса.

На днешния брифинг участваха още зам.-министърът на МВР Кирил Ценкин, зам. главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев и областният управител на Благоевград Мария Димова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Язък
    Хванаха ги.Жалко.Такива ги хващат,а ония от парламента и министерски съвет НЕ .И на местните лидери трябва да се обърне местно внимание.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари