Може ли правилото за отваряне на шофьорската врата да се приложи успешно у нас?

6
Автоексперт смята, че всяка държава трябва да определя правилата, според начина на живот
Автоексперт смята, че всяка държава трябва да определя правилата, според начина на живот Видео: NOVA

Автоексперт смята, че всяка държава трябва да определя правилата, според начина на живот

Има вероятност холандското правило за отваряне на шофьорската врата Dutch Reach да стане стандарт в цяла Европа. Предназначението му е да предотвратява злополуки, най-вече на велосипедисти и хора на тротинетки, когато се отворя вратата на колата. Европейският парламент неотдавна утвърди серия от нови правила, с цел да създадат пътищата по-безопасни.

Според автоексперта Филип Лазаров всяка държава трябва да определя правилата, според начина на живот. Той демонстрира невъзможността правилото да бъде приложено в страната ни.

Все още не можем да се научим да спазваме най-важното правило – да не използваме телефона по време на път”, уточни той, цитиран от NOVA. Според него това е един от най-големите проблеми, тъй като разсейването може да предизвика сериозни пътни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    N/A
    А бе вие тоя Филип за какъв точно го смятате, че ходите да му взимате интервюта, че и да се изказва от името на всички граждани? От кога хората продаващи коли по атвокъщите станаха автоексперти? Ебати тъпите новинарки
  • 16
    1
    Хектор
    ЗАЩО НЕ ХОДИТЕ ДА СИ ЕБЕТЕ ПУТКАТА МАЙЧИНА НЕДЪГАВА?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари