ЕП предлага нови санкции за нарушителите на пътя

0
В момента има много правила, които не са еднакво регламентирани във всички държави
В момента има много правила, които не са еднакво регламентирани във всички държави Видео: NOVA

В момента има много правила, които не са еднакво регламентирани във всички държави

Европарламентът предлага резолюция за издирване и наказване на шофьори, хванати в нарушение в чужбина.

"В момента например, ако български шофьор наруши правилата за движение в Гърция и му отнемат книжката, тя ще бъде върната по служебен път на българските власти, след като изтече срокът по местното законодателство", обясни Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България, цитиран от NOVA.

В България, ако на чужд гражданин му отнемат книжката, окомплектоват цялата преписка и свидетелството и ги изпращат в неговата държава, обясни адвокат Елица Буенова.

Според нея обаче, след като се стига до предложенията на ЕП, явно някъде нещо не работи.

Тя обясни още, че има много правила, които не са еднакво регламентирани във всички държави.

Аз и много хора, които работим в тази област, настояваме първо да ъпдейтнат Виенската конвенция, т.е. да издадат нов регламент, който да уеднакви правилата за движение по пътищата. Ако Ви сте водач и минавате транзитно през пет държави, реално погледнато едва ли знаете правилата за движение, а оттам нататък за санкциите изобщо няма смисъл да говори”, смята адвокат Буенова.

Нарушенията за всяка една държава могат да бъдат различни, няма какво да ги ограничава, както каза госпожа Буенова, има си закон и така нататък. Но има единни правила, които са универсални, които са уеднаквени и те важат на територията, на всички страни, които са членки на Виенската конвенция и са подписали тази конвенция. Затова може да си променяме Закона за движение по пътищата колкото си искаме. Можем да го коригираме над 100 пъти, както вече е коригиран, но не в частта - правилата. Правилата не могат да се пипат”, смята Красимир Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Sтанко до 1
    Тогава заминавай към нашата льобима Сатрапия! Там всичко е цветя, рози и нови пози! Да живее Путлер! Еурогеевете да си баркат по допките!
  • -1
    1
    Русе
    Еднакви закони, еднакви цени, НО РАЗЛИЧНИ ЗАПЛАТИ И РАЗЛИЧНИ ПРАВА!!! Е§ЕМ ТИ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари