МОСВ опроверга Емил Димитров - Ревизоро

1
По-рано той заяви, че група на двама бивши министри са усвоили почти всички пари по ОП “Околна среда”
По-рано той заяви, че група на двама бивши министри са усвоили почти всички пари по ОП “Околна среда”

МОСВ излезе с официална позиция срещу бившия екоминистър Емил Димитров

По-рано той заяви, че група на двама бивши министри са усвоили почти всички пари по ОП “Околна среда

По повод редица неверни твърдения, изказани от бившия министър на околната среда и водите Емил Димитров, които уронват престижа на МОСВ и персонално на министър Асен Личев, от  министерството заявяват:

  1. При встъпването си в длъжност, министърът на околната среда и водите Асен Личев получи в присъствието на новия политически кабинет от предшественика си само джойстик за камера от така наречения Координационен център, а не информация за състоянието на министерството и документите с които Емил Димитров твърди, че е сезирал прокуратурата за злоупотреби по ОПОС. За сигналите и злоупотребите се разбра от журналистическо разследване. Не отговарят на истината и твърденията, че г-н Димитров устно е „предупредил“ министър Личев за тях.
  1. По повод внушенията, че министър Асен Личев е възстановил на работа уволнени от предшественика си лица заради злоупотреби, министърът е категоричен, че не е бил информиран за злоупотребите, както и че трябва да се следва презумпцията за невинност, а именно, че всеки е невинен до доказване на противното. В този смисъл, при доказване на злоупотреби и/или престъпление, виновните трябва да понесат своето наказание по закон, по аналогия с ареста на бивш министър и зам.-министър на околната среда и водите.
  1. Твърдението на Емил Димитров за това, че очакваните европейски средства по Плана за възстановяване и развитие са „..свързани с екология и много хора са се наточили да взимат пари от там и са си направили проекти..“, отговаря на въпроса, дали не са налице интереси и домогвания на различни политически кръгове до МОСВ в момента.
  1. На сайта на МОСВ са качени документи, които доказват че на пряко подчинение и ръководство на Емил Димитров са били Оперативна програма „Околна среда“, Дирекция „Национална служба за защита на природата“, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и дирекциите на националните паркове. В този смисъл не е възможно той да не е знаел с пълни подробности какво се е случвало в подопечните му структури. На сайта може да намерите и заповедите за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати /ДВПР/ на служители по ОПОС за последното тримесечие на 2020 и първото на 2021 г., и други документи, показващи спорни резултати не само според обществените очаквания.
  2. Морални оценки за прозрачността на работата на служебното правителство може да дава само и единствено суверенът на България.
  3. Не приемаме заиграването със страховете на хората по една от най-чувствителните теми за качеството на питейната вода. Твърдението, че в момента сънародници в посочени от Емил Димитров региони на страната пият „замърсена“ и „мътна“ вода, не отговаря на истината. Това е не само неморално, но и демонстрира спорни познания в областта на водите, които са неделима част от работата на МОСВ.

Изводите за твърденията на Емил Димитров след гореизложените факти и документи оставяме на вас, допълват от екоминистерството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари