Студент от Русе спечели конкурс на екоминистерството

1
Кирил Миланов е победителят в третото издание на конкурса за студенти с високи академични постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще 2023"
Кирил Миланов е победителят в третото издание на конкурса за студенти с високи академични постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще 2023" Снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Кирил Миланов е победителят в третото издание на конкурса за студенти с високи академични постижения „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще 2023"

Журито избра победителя, след като той демонстрира задълбочени познания и оригинални идеи в областта на устойчивата мобилност и висока езикова култура както в есето си, така и по време на събеседването с комисията за избор на тазгодишния лауреат.

Кирил Миланов е студент във II-ри курс на Русенски университет "Ангел Кънчев", специалност „Индустриален мениджмънт“. Успехът му от предходната академична година е отличен - 5,67. Той показа мотивация да се реализира професионално в сферата на опазване на околната среда. Има и участие в реализирането на проекти, опазващи околната среда, като някои от тях вече са патентовани, съобщиха от МОСВ.

Конкурсът „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ се провежда за трета поредна година под егидата на Министерството на околната среда и водите в рамките на кампанията на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“. Целта на конкурса е да идентифицира и подкрепи студенти с високи постижения, които се обучават в специалности, свързани с околната среда, и имат интереси към екологията.

Организатор е Изпълнителната агенция по околна среда. Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ.

В първия етап на конкурса кандидатите представят есе, чиято тема през настоящата година беше „Пестене на енергия“, каквато е и темата на Европейската седмица на мобилността през 2023 г. Вторият етап е събеседване с жури, до който достигат авторите на отличените есета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари