Морбили затвори кампуса на университет в Лозана

0
Заразените студенти са изолирани и се възстановяват под медицински грижи
Заразените студенти са изолирани и се възстановяват под медицински грижи

Заразените студенти са изолирани и се възстановяват под медицински грижи

Световноизвестното швейцарско Училище по хотелиерство Ecole Hotelier de Lausanne (EHL) затвори кампуса си в Лозана за две седмици, след като бяха открити случаи на морбили сред студентите, предаде Ройтерс.

Бяхме принудени да затворим кампуса в Лозана от 3 до 18 февруари включително, планираме той да бъде отворен отново на 19 февруари“, обявиха от управата на висшето училище.

От там не уточняват колко студенти са били заразени от морбили, но посочват, че в момента те са изолирани и се възстановяват под медицински грижи.

Основано през 1893 година, EHL е класирано като „Висше училище №1“ по мениджмънт на хотелиерството през последните 5 години от авторитетната класация QS World University Ranking.

Проблемът с морбилната инфекция в Европа става все по-остър през последната година и опасността от продължаващо разпространение на заболяването многократно бе във фокуса на СЗО, пише Zdrave.net. От там посочиха, че през 2023 година в над 40 европейски страни са били регистрирани 42 200 случая на морбили в повече от 40 европейски страни. Отново по изчисления на СЗО увеличението спрямо 2022 година е над 22 пъти. От организацията обявиха, че само през декември е имало повече от 20 000 хоспитализации и най-малко 5 смъртни случая в европейския регион.

В световен мащаб ситуацията е още по-мрачна – рязък скок на инфекциите още от 2022 година, 9 милиона известни случая и 136 000 докладвани смъртни случая, предимно сред деца.

СЗО отчете, че нарастването на случаите в Европа се е ускорило през последните месеци и се очаква възходящата тенденция да продължи, ако не бъдат предприети спешни мерки, най-вече повече организирани усилия за ваксиниране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари