МОН: 2 май ще е неучебен за цяла България

2
Решението дойде след като кметове от десетки градове в страната вече издадоха заповеди
Решението дойде след като кметове от десетки градове в страната вече издадоха заповеди Снимка: БГНЕС

Решението дойде след като кметове от десетки градове в страната вече издадоха заповеди

За неучебен ден за всички училища в страната ще бъде обявен 2 май. Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, цитиран от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

"Решението беше взето след диалог с всички заинтересовани страни - родителски организации, директори на училища, синдикати, както и с анализ на данните от цялата страна", обясни министър Цоков. По думите му много от кметовете вече са издали заповеди за обявяване на 2 май за неучебен в техните общини. В тези общини има 1414 училища, в които учат повече от половин милион деца - над 70 процента от всички ученици в страната.

За тях втори май вече е определен за неучебен ден. "С решението да го обявим за неучебен в цяла България, ще създадем равнопоставеност между всички ученици в страната", подчерта министър Галин Цоков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари