Молдова временно затвори въздушното си пространство

2
Напрежението между Молдова и Русия се повиши през последните дни
Напрежението между Молдова и Русия се повиши през последните дни

Напрежението между Молдова и Русия се повиши през последните дни

Молдова временно е затворила въздушното си пространство, съобщи националната авиокомпания на страната, цитирана от БГНЕС.

"Уважаеми пътници, в момента въздушното пространство на Република Молдова е затворено. Очакваме възобновяване на полетите", съобщи "Air Moldova" във Facebook.

Напрежението между Молдова и Русия се повиши през последните дни. Кишинев обвини Москва, че подготвя заговор за сваляне на правителството. Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев е "прихванал план за унищожаване на Молдова, изготвен от руското разузнаване".

Миналата седмица проевропейското правителство на Молдова подаде оставка, след като месеци наред се опитваше да устои на икономическия и политическия натиск от Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    ...
    Тя Молдова скоро ще затвори изцяло от студ и глад. Президентката и е румънска гражданка. Не че у нас канадски травестит и мошеник не стана премиер но това е друга тема.
  • 4
    12
    Цитат:
    „Ще направим така, че никога в бъдеще заплаха нито за Русия, нито за нейните съюзници, нито за руската култура, нито за руския език да не идва от територията на Украйна“ - каза Васил Небензя, постоянен представител на Руската федерация в организацията на заседание на Съвета за сигурност на ООН.
  • 3
    11
    чурка
    за Украйна
  • 3
    10
    до 9
    Ти па щото каза нещо, ама сега след като се изсра тук, вече ще спиш спокоен. А цитираният текст си е направо виц, ама промитите „мозъци“ вярвате на всичко.
  • -5
    9
    До 7
    Тъп опит за шега,ама нали изби комплекса...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари