Многократно залавян с наркотици 36-годишен русенец отива в затвора

1
Присъда от 2 години и 10 месеца лишаване от свобода при строг режим за наркоразпространение издаде Окръжен съд - Русе
Присъда от 2 години и 10 месеца лишаване от свобода при строг режим за наркоразпространение издаде Окръжен съд - Русе Снимка: Dunavmost

Присъдата е от 2 години и 10 месеца лишаване от свобода при строг режим за наркоразпространение

Одобрено е споразумение между прокуратурата и подсъдимия Д. В., с което на последния се налага наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 10 месеца при първоначален строг режим, съобщиха от Окръжния съд в Русе

Обвиняемият е на 36 години, от гр. Русе, многократно осъждан, включително и за същото по вид престъпление. Съгласно споразумението, същият се признава за виновен в това, че на 01.03.2022г. в гр. Добрич без надлежно разрешително придобил с цел разпространение и на същата дата в гр. Добрич, по главен път Русе – Силистра, в землището на с. Бабово, общ. Сливо поле и в гр. Русе, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Наркотиците били два вида – хероин с тегло 42 грама на стойност почти 5000 лв. и една таблетка MDMA за 21,60 лв. Деянието е било извършено при условията на опасен рецидив.

При изпълнението на наказанието 2 години и 10 месеца лишаване от свобода е приспаднато времето, през което Д. В. е бил задържан, считано от 01.03.2022 г. до одобряване на споразумението. Наркотичните вещества, както и вещите, предназначени и послужили за извършване на престъплението - електронна везна и ролка алуминиево фолио, се отнемат в полза на държавата. Обвиняемият следва да заплати и разноските по делото в размер на 1248,76 лв. за изготвените експертизи.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Иван
    За какво разтешително става въпрос,не мога да разбера, общината ти издава разрешително да си дилър ли???
  • 26
    1
    Данчо
    Многократно залавян за наркотици,а само 2 г. 10 м. ... Дайте му 8-10 години да видим друг път ще пипне ли!И в затвора да има бачкане,на самоиздъжка като едно време,а не ние данъкоплатците да ги издържаме!Такава непоправима измет ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари