Много полезни, но непознати скрити функции в багажника

1
Много шофьори дори не предполагат за съществуването на тези опции
Много шофьори дори не предполагат за съществуването на тези опции

Много шофьори дори не предполагат за съществуването на тези опции

Автомобилът е пълен с цял набор от технологични решения, които улесняват работата му и в същото време живота на собствениците на автомобили. Просто не всеки използва цялата функционалност, налична в арсенала на колата, пише Automedia.bg.

В колата има две скрити, но полезни функции, за които дори не сте подозирали. По-конкретно става дума за отваряне на багажника отвътре и за отключване на капачката на резервоара, отново от купето.

Отваряне на багажника отвътре

Малко хора знаят за възможността за отваряне на багажното отделение отвътре. При почти всички автомобили обаче има такава възможност. За тази цел автомобилите имат предвидена аварийна кука за отключване на товарното отделение.

Дръжката на това приспособление при някои автомобили дори свети в тъмното, което я прави лесна за откриване. Много практично решение за онези, които без съгласие са превозвани вместо багаж или - не дай си Боже - при инцидент.

Отключване на резервоар за гориво от багажника

Замръзнал капак на резервоара за гориво ? Проблемът е известен. Но изобщо не е необходимо да тичате до вкъщи за вряла вода или до автомагазин за специални химикали. Достатъчно е да дръпнете лоста, внимателно скрит от автомобилния производител в недрата на багажното отделение.

По правило се намира от дясната страна под тапицерията, в ниша за съхранение на аксесоари или зад един от капаците на страничните кори на багажното отделение. Най-често спомагателната дръжка е боядисана в червено, така че намирането ѝ няма да е трудно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари