​Младежи от столично училище помагат на възрастни хора в обезлюдени села

1
Учениците лично занесоха кашоните с продукти на хората, за да могат да поговорят с тях
Учениците лично занесоха кашоните с продукти на хората, за да могат да поговорят с тях Видео: БНТ

Учениците от 11-ти клас от частната английска гимназия "Проф. Иван Апостолов" занесоха първото събрано от тях дарение с хранителни продукти и стоки от първа необходимост на самотни възрастни в няколко малки видински села.

За благородната инициатива на младежите разказва БНТ.

Учениците са превърнали в своя кауза помощта за възрастните в малките села.

Джоузеф, 11 „М" клас: Всъщност възрастните хора в България са може би най-забравени, защото те живеят при много лоши условия, имат много големи здравословни проблеми. Вместо да им помагаме, ние забравяме за тях.

Започнали да събират даренията за възрастни в четири села край Белоградчик, до които не стига обществен транспорт и няма магазини. Оказало се, че със събраните средства и продукти ще могат да помогнат на повече хора, в повече населени места.

Сияна, 11 „М" клас: Ние много се зарадвахме на това как хората, всички се включиха с продукти, с парични средства да ни помагат и всъщност, мисля, че ги накарахме да се замислят над ситуацията в обезлюдените села.

Първите сто кашона с продукти отнесоха лично, за да видят и поговорят с хората, на които помагат. За местните хората посещението се оказа събитие, а продуктите ще им стигнат за седмици.

Петър Божинов: Е, така да видиш млади ора, да продумаш нещо. Всеки случай, това големо събитие за мене.

Огнян Гаврилов, кмет на село Боровица: Важното е не толкова за стойността и за нещата, колкото да почувстват, че някой се грижи за тех.

От кампанията, която са организирали, учениците имат още пакети с продукти. Ще помогнат и на възрастни хора на други места в страната.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари