Младеж почина от топлинен удар в Испания

0
Това е първата доказана смърт, причинена от рекордната топлинна вълна /Снимката е илюстративна/
Това е първата доказана смърт, причинена от рекордната топлинна вълна /Снимката е илюстративна/

17-годишен селскостопански работник почина от топлинен удар в Испания.

Това съобщиха местните власти, цитирани от AFP. Това е първата доказана смърт, причинена от рекордната топлинна вълна, която заля Испания и големи части от Европа.

Младежът изведнъж почувствал замайване и въпреки че се е потопил в близък плувен басейн, получил конвулсии, заявиха от местната управа на Андалусия в Южна Испания. Той бил откаран в спешното отделение в съседния град Кордоба, където "починал, въпреки направения му сърдечен масаж", се казва в изявлението.

В момента Испания преживява топлинна вълна с температури от над 40 градуса по Целзий в по-голямата част от страната. Жегата се очаква да продължи до утре.От общо 50 испански провинции, 34 са издали предупреждения за пожар, особено в Каталуния, където пожарникарите се борят с потушаване на пожар, който вече изгори 6500 хектара земя.

Около 400 пожарникари се бориха с огъня през нощта, с помощта на самолети и хеликоптери.Ръководителят на Каталунското министерство на вътрешните работи посъветва населението да вземе "максимални предпазни мерки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари